BANDENCHECK

Zijn je banden nog wel in topconditie?

De banden van een auto staan onder constante druk, zelfs wanneer de auto stilstaat merken de banden dit. Daarom is het belangrijk om regelmatig je autobanden te checken.

PROFIEL EN SPANNING
Met een goed profiel en een correcte bandenspanning rijdt je auto niet alleen zuiniger maar ook veel veiliger. Veel bestuurders rijden zonder het te weten met banden die niet optimaal zijn. Een correcte bandenspanning kan je serieus in de portemonnee merken!

WELKE PROFIELDIEPTE MOET IK HEBBEN?
De wettelijke profieldiepte die de banden minimaal moeten hebben is 1,6 millimeter. Wij adviseren  echter om al bij een profieldiepte van 2,5 millimeter de banden te vervangen. Let daarnaast ook op uitdroging door ozon en zonlicht. Dit heeft grote effecten op banden, zeker van een voertuig wat veel stilstaat, denk aan een caravan of een aanhangwagen. Het kan zijn dat de voorbanden sneller versleten zijn dan de achterbanden, dit is vooral te zien bij voorwiel aangedreven auto’s.

WELKE BANDENSPANNING MOET IK HEBBEN?
Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren, het liefst elke maand. De exacte benodigde spanning voor je banden kan je vinden in het instructieboekje van de auto of in het klepje van de tank. Denk eraan dat de spanning het best gemeten kan worden bij ‘koude’ banden.

 

Contact

Locatie

Brouwerstraat 51b
2231 HP RIJNSBURG

E-mail

info@autokwaak.nl

Bel of app

071-4021513

Openingstijden

Showroom

Maandag t/m vrijdag
07:45 tot 17:15 uur
Zaterdag
09:00 tot 16:00 uur

Werkplaats

Maandag t/m vrijdag
07:45 tot 17:15 uur

Neem contact op