OLIEHECK

Olie is noodzakelijk voor een goed werkende motor

Voor veel mensen is het een zeer makkelijke klus: het oliepeil controleren. Toch is dit één van de belangrijkste elementen bij het zelf onderhouden van de auto. Daarom wil Autokwaak je helpen om dit zorgvuldig te doen.

WANNEER MOET IK HET CONTROLEREN?
Het beste is om iedere twee weken het oliepeil te bekijken wanneer je dagelijks de auto gebruikt. Ook is het aan te raden om voor elke grote autoreis nog even van te voren het oliepeil te checken. Controleer het oliepeil alleen wanneer de motor minimaal tien minuten uit is geweest en horizontaal staat.

HOE MOET IK HET OLIEPEIL METEN?
Aan de zijkant van de motor is er bij elke auto een peilstok te vinden. Op elke peilstok zijn minimaal twee merktekens te vinden. Het is noodzakelijk dat de oliestreep nooit onder de onderste streep komt. Daarnaast is het niet nodig om de olie te vullen tot boven de bovenste streep. Dit voorkomt overmatig oliegebruik. Gebruik een doek om de olieresten af te vegen en stop de peilstok er dan weer in, let erop dat je doorduwt tot de aanslag. Trek de peilstok er langzaam weer uit. Nu is te zien hoeveel olie er nog aanwezig is. Vul direct bij als hij dicht in de buurt van het onderste streepje staat.

Contact

Locatie

Brouwerstraat 51b
2231 HP RIJNSBURG

E-mail

info@autokwaak.nl

Bel of app

071-4021513

Openingstijden

Showroom

Maandag t/m vrijdag
07:45 tot 17:15 uur
Zaterdag
09:00 tot 16:00 uur

Werkplaats

Maandag t/m vrijdag
07:45 tot 17:15 uur

Neem contact op