Aircoservice

Airco onderhoud

Met een airco kun je het klimaat in de auto helemaal naar je hand zetten. Ideaal. Maar ook een airco heeft onderhoud nodig. Hoewel een airco-installatie een gesloten systeem is, verliest elke airco koelmiddel. Deze vloeistof bevat ook smeermiddel. Komt het koelmiddel onder een kritisch niveau, dan werkt het systeem niet meer. Het gevaar bestaat dan dat de pomp droogloopt. Met alle kosten van dien. Bij autobedrijf van der Kwaak in Rijnsburg adviseren we je  daarom jouw airco jaarlijks te laten controleren.

WANNEER IS JOUW AIRCO AAN VERFRISSING TOE?

Daalt de temperatuur in je auto ’s zomers niet meer snel? Wordt het ’s winters niet meer zo snel warm? Of duurt het ontwasemen van de ruiten langer? Dan is het koudemiddel waarschijnlijk onder niveau. Wij adviseren je dan een aircocheck te laten uitvoeren.

EEN SLECHT ONDERHOUDEN AIRCO IS ONVEILIG, ONGEZOND EN ONPLEZIERIG

Is uw airconditioning niet in goede conditie, dan ontstaat een slechte luchtcirculatie. Dat is niet alleen onveilig, doordat de ruiten langer beslagen blijven. Maar ook ongezond en oncomfortabel. Door de slechte ventilatie komen er bacteriën, schimmels en andere micro-organismen binnen. Dat kan leiden tot niezen, hoesten en irritatie van de ogen. Ook kan het een nare, muffe lucht veroorzaken. Zodat je niet meer voor je plezier in jouw auto zit.     

BIJ AUTOBEDRIJF VAN DER KWAAK BIEDEN WIJ JE DRIE OPLOSSINGEN

De Aircocheck. Deze bestaat uit een visuele inspectie, de controle van de bediening en een temperatuurmeting.

De Aircoreiniging. Hierbij voeren we de aircocheck uit en reinigen we het aircosysteem en het ventilatiesysteem. Daarbij desinfecteren we de verdamper en reinigen we de ventilatiekanalen. In veel gevallen is het verstandig om ook het interieurfilter te vervangen.

De Complete aircoservice. Behalve de aircocheck voeren we dan ook een druk- en lektest uit en vullen we het koudemiddel aan. Dit is meestal na drie tot vier jaar nodig.