Werkplaats van der Kwaak

Onderhoud

Wanneer je een auto aanschaft hoort daar natuurlijk goed onderhoud bij. Je wilt goed zorgen voor je auto. Gelukkig hebben alle autofabrikanten precies uitgerekend wanneer jouw auto toe is aan een onderhoudsbeurt in de garage. Zowel voor een kleine als grote beurt. Wanneer je aan deze uitgerekende momenten vasthoudt, voorkom je onnodig dure reparaties. Zo is het altijd voordelig om de aangegeven onderhoudsmomenten aan te houden, in plaats van deze uitstellen.

GROTE ONDERHOUDSBEURT
Bij een grote beurt komt vrijwel alles aan bod. Wat de werkzaamheden precies zijn, verschilt per merk, model en type. Zo geeft de ene fabrikant bijvoorbeeld aan dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 kilometer ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 kilometer de remvloeistof en de koelvloeistof moeten worden ververst. Verder worden scharnieren en sloten gesmeerd. En ook zaken als wielophanging, motormanagement, werking van de elektrische installatie, multi-V riem en distributieriem worden gecontroleerd. Zo zorgen we specifiek voor jouw auto. Zo worden de juiste werkzaamheden uitgevoerd op het juiste moment.

KLEINE ONDERHOUDSBEURT
De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud. Dit gebeurt meestal als je auto 1 jaar oud is. Maar je auto kan ook eerder aan de beurt zijn. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je voor die tijd het maximale aantal kilometers – van bijvoorbeeld 20.000 – bereikt hebt. Bij een kleine beurt controleren we je auto op de voorgeschreven punten. Van accu tot remmen. Van schokdempers tot uitlaat. Van banden tot verlichting. Van motorolie tot koelvloeistof. Zo zorgen we ervoor dat je met een gerust hart weer de weg op kan.